Case study references

Case Study References

Sabic_hoge_resolutie.jpg


Dr. Klaas Remerie, Chief Scientist Polymer Physics & Polyolefin Functionalization bij SABIC (BGA 2016)


"Ik heb zeer positieve ervaringen met de case study die door jullie studenten is uitgevoerd. Het betrof een lastig onderwerp, niettemin hebben de studenten er hard aan gewerkt om zich de vraagstelling en problematiek eigen te maken, en hebben ze uitstekend werk afgeleverd, waar ik zeer tevreden over was, en waar we in de beeldvorming rond een nieuw thema intern SABIC het nodige voordeel van hebben gehad. Ook de begeleiding was, voor zover ik dat kan beoordelen, zeer adequaat en effectief. Samengevat, ik zou iedereen, als je een onderwerp hebt waar je graag meer over wilt weten, aanbevelen om dit traject te volgen." 


Prof. dr. ir. Kees van der Voort Maarschalk, Corporate Scientist bij Corbion (BGA 2016)

Corbion-Edited.png

"Binnen Corbion zaten we met een aantal vragen met betrekking tot techno-economische evaluaties van nieuwe procesoperaties. Een groep van 4 studenten heeft gewerkt aan dit onderwerp. Dit was een avontuur voor iedereen: met zeer beperkte informatie een goede evaluatie maken en de resultaten vergelijken met bestaande processen. Door goede onderlinge contacten en feedback van de universitaire begeleider hebben we zeer bruikbare resultaten weten te krijgen. Merk in deze context op dat de case studies studiepunten opleveren. Dit betekent dat inhoudelijke kwaliteit mede door de universiteit wordt geborgd. Het resultaat van de case studies was dat we van 1 van de processen een goede techno-economische evaluatie konden maken. We konden niet op dat punt komen met het andere proces; hier zijn we geëindigd met goede balansvergelijkingen. Al met al zijn we tevreden."

Nouryon.png


Douwe Tuinstra, Plant Process Engineer bij Nouryon (BGA 2016)

"Twee mannen van Bernoulli hebben bij Nouryon Delfzijl een case studie gedaan om fondsen te werven voor een studiereis en ervaring op te doen op de plant. Ze zijn aan de slag gegaan met de opdracht en hebben hun oor goed te luister gelegd bij de operators en technologen. Van de diverse ideeën over oplossingen die hier leefden hebben ze een voorstel gedaan om het probleem bij de wortel aan te pakken. Dit advies was totaal anders dan wat in eerste instantie als oplossingsrichting werd gezien. Gelukkig sneed het hout en is deze oplossing dan ook uiteindelijk geïmplementeerd. Dit heeft geresulteerd in het voorkomen van een investering. In de plaats hiervan is een drukregeling fundamenteel aangepast. Binnen een paar dagen waren er 2 geschikte kandidaten gevonden die met de opdracht konden beginnen. Ze waren gedreven om de opdracht binnen de gestelde tijd op te leveren. Ik heb de samenwerking dan ook als positief en professioneel ervaren."


Prof. dr. ir. André de Haan, Principal Technologist bij Cosun (BGA 2018) 

Royal_Cosun.jpg

"Wat met name aansprak is hoe Harmen en Herman in korte tijd mooie link tussen problematiek en procesvoering/grondstoffen hebben kunnen leggen. Ook is de goede tussentijdse interactie met hen positief ervaren. Juist daardoor denken we dat er meer uit de case study is gekomen dan anders. We realiseren ons dat deze reis van Groningen naar Dinteloord best veel tijd heeft gekost maar dat heeft het resultaat zeker waard gemaakt. Samenvattend zijn we heel positief en dus zeker geïnteresseerd om bij een volgende studiereis een nieuwe case study aan te dragen."

Corbion-Edited.png


Judit Canadell, Sr. Scientist and Group leader Material Science at Corbion (BGA 2018)

"Two students from Bernoulli have done a case study for Corbion to raise funds for their study trip. It was a challenging topic involving a lot of data mining which resulted in a predictive model. The value of the model has already been proven itself by revealing trends that we were not aware off. This would not have been possible without the detailed and hard work from both students. All and all, it has been a very positive and enriching experience."Drs. Laura Willemsen, Head of Global Marketing bij Croda (BGA 2018)

Croda_logo.PNG

"Ik had een technisch pittige onderzoeksopdracht liggen waar we graag externe inzichten verkregen om naast primair onderzoek ook antwoorden uit de markt te ontvangen op de innovatie behoeften.

De twee studenten van G.T.D. Bernoulli waren vanaf het begin zeer gedreven en hebben zich, zonder kennis te hebben van het onderwerp, snel en adequaat eigen gemaakt over de materie. Het is een positieve verrassing hoe snel en gedegen zij te werk zijn gegaan en ook de flexibiliteit toonden tijdens het project om tot het gewenste resultaat te komen. Door discussies met collegae van verschillende afdelingen (marketing, sales en technologen) hebben ze het onderzoek toegespitst op specifieke applicaties en in die segmenten contacten weten te leggen met bedrijven en onderzoeksinstituten.

Door de resultaten van dit onderzoek hebben we inzicht gekregen in nieuwe applicatie gebieden die we nu zelf verder op gaan pakken. De samenwerking met Bernoulli was erg goed, een professionele organisatie met jong talent dat zich enorm heeft ingezet."

Our sponsors